Om pausbox.se

Vem är jag?

Jag som startade sidan Pausbox.se heter Sixten, jag är -84 och har varit matintresserad sedan -88. Jag älskar allt som har med köket att göra, att baka, laga finare trerättersmiddagar och att utveckla goda och hälsosamma snacks. Det sistnämnda är verkligen något jag brinner för, att utveckla recept på snacks, mellanmål och måltider som verkligen är supergoda, men samtidigt nyttiga. Det ska vara enkelt att tanka kroppen med bra saker, inte något som känns tråkigt. Det är därför jag skapade den här sidan, för att tipsa alla er som också vill vara med på den här resan.

author

Själva namnet Pausbox valde jag eftersom jag alltid älskad att förbereda godsaker och ha dem redo i kylen. Vanligtvis har jag nötbollar eller nyttiga chokladbollar i mina boxar, hummus finns alltid hemma och även en välfylld grönsakslåda. Att ta paus då och då är viktigt för att orka med dagen. Jag anser även att det kan vara bra att fylla på med energi som faktiskt tillför något bra till kroppen. Det är så jag tänkte med namnet Pausbox, du tar en välbehövlig paus och tar fram en box med dina favoritsnacks.

Jag älskar inte bara god och nyttig mat, jag har även stor kärlek för det vackra. Min kyl och mitt skafferi är inte rörigt och fullt av plastpåsar och kartonger. Jag har investerat i fina glasburkar och boxar med bambulock. Jag hittade bra priser på IKEA. Därefter har jag skrivit ut retroinspirerade etiketter med svart dymo. Alltså ni förstår inte glädjen jag känner när jag öppnar kylen hemma. Om du inte brinner för glasburkar och tjusiga etiketter går det självklart precis lika bra att ställa in påsar och kartonger som de kommer.

Kanske en bok?
Ja, som många andra hemmakockar drömmer även jag om att en dag få skriva en egen kokbok med mina favoritrecept. Men till dess nöjer jag mig med bloggen. Kolla gärna in mina blogginlägg, här skriver jag matnyttiga tips på allt från snacks och drycker till härliga bakverk och trerätters menyer. Jag gillar även att informera om råvaror och ingredienser som jag tycker är utmärkta att ha hemma. Kom ihåg att jag gärna vill utvecklas. Med andra ord får ni jättegärna lämna en kommentar eller skriva till mig med feedback, tips och idéer. Pausbox är inte bara en stor hobby för mig utan jag hoppas såklart att även ni ska få ut något av det. Jag vill inspirera alla som läser här till ny energi gällande matlagning. Mina recept är dessutom enkla av en anledning – hela familjen, stora som små, ska kunna ha glädje av matlagning.